econic heet vanaf nu evoyo

Home
/
Blog
/
econic heet vanaf nu evoyo

Amsterdam, 15 mei 2023 – Zes maanden nadat econic een investering van 125 miljoen euro ontving om de energietransitie te versnellen, maakt het bedrijf vandaag een naamsverandering bekend.

De perfecte naam vinden voor je organisatie is moeilijk. We dachten met econic een goede naam te hebben gevonden om een sterk merk mee te bouwen in Nederland en Duitsland, maar daarmee troffen we helaas juridische weerstand op de naam. Daarom besloten we op zoek te gaan naar een alternatief voor de naam econic. We kwamen op een naam die nog beter aansluit bij waar we nu staan en de koers die we varen: evoyo.

De reis van huis naar e-home

Joris Jonker, CEO en oprichter, spreekt van een mooie, nieuwe stap. “Toen we vijf jaar geleden het bedrijf startten zag de markt er compleet anders uit. De groep consumenten en installateurs die zich oriënteerden op de wereld van warmtepompen en zonnepanelen was nog heel klein. Inmiddels zijn beide groepen explosief gegroeid, maar een huis verduurzamen is nog vaak niet eenvoudig. Als one-stop-shop die woningeigenaren en installatiebedrijven aan elkaar koppelt, lossen we voor beide partijen een hele trits obstakels op, Tegelijkertijd versnellen we de energietransitie. Met evoyo begeleiden we hen tijdens hun reis naar een duurzame woning. Deze boodschap zit letterlijk verpakt in onze nieuwe naam: ‘voy’ of ‘voyage’ betekent ‘gaan’ of ‘reis’.”

Slim en simpel verduurzamen

De missie van het bedrijf blijft dezelfde: het gemakkelijker en versneld verduurzamen van woningen. Door digitalisering en slimme partnerships aan te gaan wil evoyo het voor zowel consumenten en woningcorporaties, als projectontwikkelaars en bouwers nog gemakkelijker maken om bestaande en nieuwbouwwoningen in e-homes te veranderen. Daarbij neemt evoyo de regie over de installatie van apparaten zoals warmtepompen, zonnepanelen, batterijen en laadpalen. Er is een keuze tussen koop of huur. Kiest een bewoner voor huur, dan wordt voor een vast bedrag per maand alle apparatuur geïnstalleerd en onderhouden.

Deel dit artikel op
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp