Klantenservice
Heb je een vraag? We helpen je graag verder.
Top 5 veelgestelde vragen
Staat je vraag er niet tussen? Check onze andere veelgestelde vragen.
Niet alle warmtepompen koelen. Alleen als de optie ‘koeling’ zichtbaar is, kan je warmtepomp dit ook. De warmtepomp bepaalt automatisch of koelen of verwarmen wordt ingeschakeld.
Een warmtepomp met een bodembron (water/water warmtepomp) kan alleen passief koelen en werkt dus anders dan airconditioning die actief koelt. Wanneer het buiten erg warm is, is mogelijk dat de warmtepomp de ingestelde koeltemperatuur niet haalt. Met passieve koeling is het mogelijk de temperatuur in de woning met maximaal 3 à 4 graden te verlagen, wat een prettig en gelijkmatig comfort biedt. De warmte wordt door de vloerverwarming uit de woning gehaald en gaat weer terug in de bron. Zo daalt de temperatuur in huis.
Het te bereiken koeleffect is wel afhankelijk van een aantal factoren waaronder de hoeveelheid binnentredende zonnewarmte door het glas, de interne warmteontwikkeling en het ventilatie niveau. Als je veel met een water/water warmtepomp koelt, warmt de bron weer op voor de winter. Dat verhoogt het rendement van de warmtepomp en verlaagt je energierekening. Dus veel koelen loont!
Een warmtepomp met een buitenunit (lucht/water waterpomp) kan actief koelen, zoals bij airconditioning. Er wordt namelijk een compressor gebruikt om werking van het systeem om te draaien en dat kost energie. Bij installatie zet de installateur deze functie aan. Wanneer je warmtepomp niet lijkt te koelen, controleer dan of deze functie aan staat. We hebben hier per warmtepomp uitgelegd hoe je dit kunt aanzetten. Of juist uitzetten als je energie wilt besparen.
Meer informatie over koelen met een warmtepomp lees je in ons artikel.
Lees hier meer informatie over het prijsplafond en waarom je juist nu voor een hybride warmtepomp moet kiezen.
Samengevat:
- Het prijsplafond is maar tijdelijk; 1 jaar t.o.v. een levensduur van wel 15-20 jaar van de warmtepomp.
- De prijzen van warmtepompen stijgen snel en de wachttijden zullen na afloop van het prijsplafond flink oplopen.
- In combinatie met zonnepanelen altijd de beste keus.
Gelukkig kun je bij ons snel terecht. Wij hebben een groot installatienetwerk in Nederland. Hierdoor hoef je bij ons niet lang te wachten op een afspraak. Als je een aanvraag indient kun je vaak al binnen een paar weken een afspraak maken.
Op dit moment is de tijd tussen offerte en installatie vier tot zes maanden. Door alle ontwikkelingen in de wereld is er veel interesse voor duurzame energiesystemen.
Daardoor kunnen wachttijden oplopen. Zodra we weer informatie hebben over je installatiedatum zullen we je informeren.
Er zijn 3 manieren waarop je kunt zien of je zonnepanelen goed werken.
- Via de omvormer. Op de meeste omvormers brandt/knippert een lampje, wat aangeeft dat het systeem werkt. Heel soms hebben omvormers ook een scherm waarop te zien is hoeveel stroom er opgewekt wordt.
- Via de energiemeter. Op de meter in je meterkast kan je zien hoeveel je aan het net teruglevert. Als je meer stroom opwekt dan je gebruikt, dan zal de meter teruglopen.
- Via de online omgeving/app. In de omgeving van de fabrikant van de omvormer is de meeste informatie over je zonnepanelen te vinden. Je zult na installatie van de installateur de inloggegevens hiervoor ontvangen. Het kan soms even duren voordat je deze gegevens ontvangt.
Hoeveel kWh je zonnepanelen opbrengen, hangt af van dingen als het weer, de oriëntatie én de hellingshoek. Soms lijkt de omvormer het niet te doen en is er online geen opbrengst zichtbaar. Het kan zijn dat het nog te vroeg of al te laat is en er gewoon te weinig licht is om op te vangen!
Warmtepompen
Warmtetarieven 2023
Op 1 januari 2023 gaan de tarieven voor warmte omhoog. Dit komt door de grote stijging van gas- en stroomprijzen op de markt. We leggen uit hoe dat zit en wat dit voor jou betekent.
Meer weten over...?
Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?
We helpen je graag met al je vragen of opmerkingen. Kies een van de contactopties en kom zo snel mogelijk met ons in contact.