Klantenservice
Heb je een vraag? We helpen je graag verder.

Top 5 veelgestelde vragen
Staat je vraag er niet tussen? Check onze andere veelgestelde vragen.
Op dit moment is de tijd tussen offerte en installatie vier tot zes maanden. Door alle ontwikkelingen in de wereld is er veel interesse voor duurzame energiesystemen. Daardoor kunnen wachttijden oplopen.
Dit kan te maken hebben met de naregeling die de warmte naar een specifieke ruimte stuurt, bijvoorbeeld naar de slaapkamer. Na het bereiken van de gewenste temperatuur zal de warmte verder verdeeld worden. Ket kan dus zijn dat de rest van de ruimtes hierdoor minder warmte krijgen.
De ruimtevoeler in de woonkamer stuurt de warmtepomp aan. Als de woonkamer warm is kan de warmtepomp uitschakelen. Na verloop van tijd schakelt de warmtepomp weer in en warmt het cv-water op om alle openstaande groepen van de vloerverwarming te verwarmen.
Om dit op te lossen kun je de thermostaat van de desbetreffende ruimte hoger instellen.
Consumenten zijn beschermd via de Warmtewet, waarin maximale tarieven voor warmte zijn opgenomen. Jaarlijks bepaalt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de maximumprijzen van warmte. Hierop baseert evoyo de tarieven voor 2023.
Bij het bepalen van de maximumprijzen gaat ACM uit van het ‘niet meer dan anders’-principe. Dit betekent dat de prijzen voor warmte zijn gekoppeld aan die voor gas. Door dit principe van ACM betalen klanten voor verwarming met duurzame warmte niet méér dan voor verwarming met een cv-ketel op aardgas. Maar dat betekent ook: als de prijzen voor gas stijgen, dan stijgen de maximale tarieven voor warmte ook. Dit is terug te zien in de warmtetarieven voor 2023.
Om de energierekening betaalbaar te houden, heeft de overheid voor komend jaar een prijsplafond voor warmte ingesteld. Dat betekent dat je tot een verbruik van 37 gigajoule (GJ) € 47,39 per GJ betaalt. Verbruik je meer? Dan betaal je de tarieven zoals deze op je tarievenblad staan.
Let op: De overheid betaalt tot het volumeplafond van 37 GJ het verschil tussen het prijsplafond (€47,38) en het contract tarief dat wij bij jou in rekening brengen inclusief btw. Dit is formeel een derden-betaling op je warmte rekening, waarbij een deel van de rekening wordt betaald door de Nederlandse overheid.
Je koopt zelf je stroom in voor het gebruik van je warmtepomp via je stroomleverancier. Voor het stroomverbruik geldt een prijsplafond. Informatie hierover kan je opvragen bij je stroomleverancier.

Warmtetarieven 2023
Op 1 januari 2023 gaan de tarieven voor warmte omhoog. Dit komt door de grote stijging van gas- en stroomprijzen op de markt. We leggen uit hoe dat zit en wat dit voor jou betekent.
Meer weten over...?
Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?
We helpen je graag met al je vragen of opmerkingen. Kies een van de contactopties en kom zo snel mogelijk met ons in contact.