Nieuwsartikelen

Benieuwd naar hoe evoyo de energietransitie versnelt? Lees het hier!

Alle artikelen

Filter op

Herstart Evoyo International

2023 was een zeer bewogen jaar voor Evoyo. Lang niet alles is gegaan zoals bedacht. Met de beste intenties zijn we links en rechts vastgelopen. Deze lessen en uitdagingen hebben de vastberadenheid gevoed om Evoyo vol energie door te starten. Met een nieuw team zetten we de schouders eronder in 2024.

Lees verder
1 minuut

De Miljoenennota: wat betekent dit voor jouw energierekening in 2024?

Wat betekenen de aankondigingen in de Miljoenennota 2024 voor de energieprijzen? Hierbij de belangrijkste veranderingen en de verwachting voor de energierekening voor het komende jaar.

Lees verder
4 minuten

De eerste stap naar een e-home: isoleren

De eerste belangrijke stap als je je huis wilt verduurzamen, is isoleren. In dit artikel bespreken we waarom isoleren van cruciaal belang is voor het realiseren van een duurzame en slimme woning.

Lees verder
4 minuten

Mareijn Willems: “Huizen worden kleine energiefabriekjes”

Mareijn Willems is Lead of Innovation bij evoyo. Hij ontwikkelt proposities rondom het elektrificeren van huishoudens. In een serie blogs gaat hij in op de onderwerpen waar hij mee bezig is. In deze blog vertelt hij over de veranderende rol van huishoudens in het energielandschap.

Lees verder
4 minuten

Omgaan met de forse dip voor nieuwbouw

De bouw van nieuwe woningen kent een forse dip. Volgens recente cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) wordt dit jaar circa 6,5% minder gebouwd dan vorig jaar. In de afgelopen maanden zijn veel nieuwbouwprojecten vertraagd of zelfs geannuleerd. Deze situatie vormt een bedreiging voor het ambitieuze kabinetsdoel van 900.000 nieuwe woningen tegen 2030. In dit blog bespreken we de problemen waarmee de nieuwbouwsector wordt geconfronteerd en onderzoeken we mogelijke oplossingen zoals een samenwerking met partners op het gebied van energie.

Lees verder
3 minuten

Onderzoek: “Grote besparing door hybride warmtepomp”

Uit een onderzoek in de praktijk blijkt dat een hybride warmtepomp het gasgebruik gemiddeld met 75 procent verminderd. Daar staat gemiddeld 2360 kWh extra elektriciteitsgebruik per jaar tegenover. Streep je die kosten weg tegen het verminderde gasgebruik, dan blijft er een besparing van bijna duizend euro op de energiejaarrekening over.

Lees verder
4 minuten
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp