Nieuwsartikelen

Benieuwd naar hoe evoyo de energietransitie versnelt? Lees het hier!

Alle artikelen

Filter op

De eerste stap naar een e-home: isoleren

De eerste belangrijke stap als je je huis wilt verduurzamen, is isoleren. In dit artikel bespreken we waarom isoleren van cruciaal belang is voor het realiseren van een duurzame en slimme woning.

Lees verder
4 minuten

Mareijn Willems: “Huizen worden kleine energiefabriekjes”

Mareijn Willems is Lead of Innovation bij evoyo. Hij ontwikkelt proposities rondom het elektrificeren van huishoudens. In een serie blogs gaat hij in op de onderwerpen waar hij mee bezig is. In deze blog vertelt hij over de veranderende rol van huishoudens in het energielandschap.

Lees verder
4 minuten

Omgaan met de forse dip voor nieuwbouw

De bouw van nieuwe woningen kent een forse dip. Volgens recente cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) wordt dit jaar circa 6,5 procent minder gebouwd dan vorig jaar. In de afgelopen maanden zijn veel nieuwbouwprojecten vertraagd of zelfs geannuleerd. Deze situatie vormt een bedreiging voor het ambitieuze kabinetsdoel van 900.000 nieuwe woningen tegen 2030. In dit blog bespreken we de problemen waarmee de nieuwbouwsector wordt geconfronteerd en onderzoeken we mogelijke oplossingen zoals een samenwerking met partners op het gebied van energie.

Lees verder
3 minuten

Onderzoek: “Grote besparing door hybride warmtepomp”

Uit een onderzoek in de praktijk blijkt dat een hybride warmtepomp het gasgebruik gemiddeld met 75 procent verminderd. Daar staat gemiddeld 2360 kWh extra elektriciteitsgebruik per jaar tegenover. Streep je die kosten weg tegen het verminderde gasgebruik, dan blijft er een besparing van bijna duizend euro op de energiejaarrekening over.

Lees verder
4 minuten

Terugblik op Provada 2023

We can be heroes. Dat was het thema van Provada 2023, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Ook onze eigen ‘helden’ stonden drie dagen lang in RAI Amsterdam en kijken terug op een prachtige beurs. Een korte terugblik.

Lees verder
2 minuten

Interview met Joris Jonker in Vastgoedmarkt

Op 1 juni verscheen een interview met Joris Jonker op Vastgoedmarkt. In dit interview gaat de CEO van evoyo in op het belang van diversiteit in de markt, de rol van lokale initiatieven en het vertrouwen van consumenten in oplossingen. Ook roept hij ontwikkelaars op om hand-in-hand te ontwikkelen.

Lees verder
1 minuut
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp