Nieuwsartikelen

Benieuwd naar hoe evoyo de energietransitie versnelt? Lees het hier!

Alle artikelen

Filter op

Alles wat je moet weten over warmtepompen in de winter

Een warmtepomp haalt zijn energie uit warmte. Het koude weer van de afgelopen weken heeft de discussie over het effect en rendement van de warmtepomp dan ook weer aangezwengeld. Want werkt een warmtepomp wel als het zo koud is? Assetmanager Ronald van Doorn deelt zijn kennis en ervaring.

Lees verder
3 minuten

Welke boiler past bij mijn warmtepomp en leefstijl?

In Nederland zijn we gewend aan een onbeperkte stroom warm tapwater uit de cv-installatie. Bij warmtepompinstallaties is de warmwatercapaciteit echter beperkt omdat het langer duurt voordat het water de gewenste temperatuur heeft bereikt. Daarom wordt bij de meeste warmtepompen ook een boiler geplaatst voor warm tapwater. Om er zeker van te zijn dat je een boiler (180, 300 of 400 liter) kiest die past bij jouw leefstijl, hebben we in dit artikel de belangrijkste factoren voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker dat straks niemand in het gezin onder een koude douche komt te staan.

Lees verder
3 minuten

De warmtepomp, een slimme investering of (nu) nog niet?

In Nederland is de warmtepomp bepaald nog niet ingeburgerd: in hoogstens 200.000 van de bijna 8 miljoen huizen heeft die inmiddels een plekje gekregen. Maar mede dankzij prachtige publicaties in het NRC en het advies van minister Eric Wiebes aan de Nederlandse consument om geen traditionele cv-ketel meer aan te schaffen, neemt de interesse in warmtepompen enorm toe. Maar is het slim om nu al een investering in een warmtepomp te doen of kunnen huizenbezitters beter nog even wachten?

Lees verder
5 minuten
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp