Nieuwsartikelen

Benieuwd naar hoe evoyo de energietransitie versnelt? Lees het hier!

Alle artikelen

Filter op

Een overbelast stroomnet hoeft de energietransitie niet af te remmen

De afgelopen 10 jaar is in Nederland de hoeveelheid stroom die afkomstig is van zonnepanelen 100 keer zo groot geworden. Het gevolg: het stroomnet kan het niet meer aan. Om de groei van zonne-energie af te vlakken roepen netbeheerders op om de subsidie op zonnepanelen sneller af te bouwen. Maar waarom zou je iets wat de energietransitie versnelt stopzetten? Helemaal als dat niet nodig hoeft te zijn.

Lees verder
5 minuten

Slim, simpel en duurzaam: hybride warmtepomp én zonnepanelen

Kies je voor een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen? Dan versnel je niet één, maar direct twee keer de energietransitie. Je verbruikt minder of zelfs helemaal geen gas meer. Ook je energieverbruik neemt af doordat je met de zonnepanelen je eigen energie opwekt. Maar dat niet alleen: de combinatie van zonnepanelen en een (hybride) warmtepomp kan ook in financieel opzicht een slimme keuze zijn. Hoe dat allemaal precies zit, lees je in dit artikel.

Lees verder
3 minuten

Alles wat je moet weten over zonnepanelen in de winter

Zoals de naam doet vermoeden werken zonnepanelen op (zon)licht. Veel mensen stellen ons dan ook de vraag: zijn zonnepanelen in de herfst en winter nog wel rendabel? Gelukkig kunnen we hier kort over zijn: ja, ook in de herfst en winter zijn zonnepanelen een slimme keuze. Hoe rendabel ze in de winter zijn en hoe je met zaken als bijvoorbeeld sneeuw om moet gaan, lees je in dit artikel.

Lees verder
2 minuten

evoyo benoemt Age Reijenga tot Chief Operational Officer

Age Reijenga is per 10 januari 2022 Chief Operational Officer (COO) van evoyo. Hij is afkomstig van warmtebedrijf Eteck, waar hij de functie van COO op ad-interimbasis bekleedde. Met de komst van Reijenga geeft evoyo vorm aan de nieuwe fase waarin het bedrijf zich bevindt.

Lees verder
2 minuten

evoyo benoemt Jaap Smid tot Chief Financial Officer

Jaap Smid (46) wordt per 1 september 2021 Chief Financial Officer (CFO) van evoyo. Smid is afkomstig van ProRail. Daar bekleedde hij de functie van financieel directeur. Bij evoyo volgt hij Rutger Geelen op. Die vulde de functie de afgelopen periode op ad-interimbasis in. Met de aanstelling van de nieuwe CFO wil evoyo verder professionaliseren en onze internationale groei versnellen.

Lees verder
2 minuten

De impact van zonnepanelen op de energietransitie

Zonnepanelen zijn, naast de warmtepomp, een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Voor evoyo was het dan ook niet meer dan vanzelfsprekend om begin 2021 een groot bedrijf gespecialiseerd in zonne-energie aan ons netwerk toe te voegen. Sindsdien plaatsen we honderden zonnepaneelinstallaties per maand. Hoe rendabel deze zonnepanelen zijn en wat het effect ervan is op de energietransitie, lees je in dit artikel.

Lees verder
2 minuten
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp