evoyo benoemt Jaap Smid tot Chief Financial Officer

Home
/
Blog
/
evoyo benoemt Jaap Smid tot Chief Financial Officer

Jaap Smid (46) wordt per 1 september 2021 Chief Financial Officer (CFO) van evoyo. Smid is afkomstig van ProRail. Daar bekleedde hij de functie van financieel directeur. Bij evoyo volgt hij Rutger Geelen op. Die vulde de functie de afgelopen periode op ad-interimbasis in. Met de aanstelling van de nieuwe CFO wil evoyo verder professionaliseren en onze internationale groei versnellen.

Internationale financiële carrière

Jaap Smid neemt jarenlange financieel-bestuurlijke ervaring op internationaal niveau mee in zijn nieuwe functie. Zo werkte hij vóór ProRail onder andere bij Fugro en Philips. Binnen Philips heeft Smid zestien jaar lang in diverse financiële managementfuncties zowel in Europa, Rusland als Azië winstgevende groei weten te realiseren. Als CFO van evoyo wordt Smid verantwoordelijk voor het bestendigen van de financiële groei en het voorbereiden van verschillende Europese fusies en overnames.

Strategie van overnames en autonome groei

evoyo blijft explosief groeien. In achttien maanden nam het bedrijf drie (internationale) bedrijven over. Ook verdubbelde het zijn workforce tot 140 energiespecialisten. Om de ambities en de groei voort te zetten was het aanstellen van een CFO met internationale financiële ervaring een vanzelfsprekende keuze. “Met zijn persoonlijke drijfveren en jarenlange ervaring met en kennis van financieel-strategische projecten is Jaap Smid de aangewezen persoon om onze groei op een verantwoorde wijze te versnellen. Met zijn komst zijn de directie en het managementteam klaar voor de toekomst,” aldus CEO Joris Jonker.

Impact maken

Smid kijkt ernaar uit om te starten in zijn nieuwe functie. “evoyo is een bedrijf dat in staat is om de energietransitie te versnellen. Dat komt door de duurzame missie, de unieke klantpropositie en de persoonlijke service. Het bedrijf heeft de afgelopen drie jaar bewezen te beschikken over de mensen en de mogelijkheden om woningbezitters te verleiden om de stap naar een duurzaam en comfortabel huis te zetten. Dat is een stap die hoognodig is om het gebruik van fossiele energiebronnen substantieel terug te dringen. Daarom kijk ik er enorm naar uit om mijn kennis en ervaring in te zetten om deze grote en belangrijke ambitie te realiseren.”

Deel dit artikel op
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp