Jouw zonnepanelen

Snel en goed geregeld in jouw gemeente.

Ook direct besparen met zonnepanelen?

Doe de zonnepanelencheck!

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Waarom zonnepanelen?

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen om hun eigen elektriciteit mee op te wekken. En waarom?

  • Flinke besparing op je energierekening
  • 0% BTW voor zonnepanelen en accessoires
  • Minder afhankelijk van fossiele brandstoffen
  • Waardeverhoging voor je woning

Waarom nu zonnepanelen van evoyo?

Hogere woningwaarde

Zonnepanelen zorgen voor een hogere woningwaarde. Dit komt door de waarde van de zonnepanelen en het verbeterde energielabel. Bij verhuizing heeft het een gunstig effect op de vraagprijs van je huis.

Onafhankelijkheid

Met zonnepanelen krijg je een groot deel van de energie die je in je woning gebruikt rechtstreeks van de zon. Door energie op te wekken uit een onuitputtelijke natuurlijke bron ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Lagere energierekening

Met zonnepanelen wek je je eigen elektriciteit op. Je hoeft dus niet meer volledig energie van de energieleverancier te bekostigen. In de zomer kan het zelfs zo zijn dat u uw eigen huishouden van 100% eigen opgewekte energie voorziet.

0% BTW

Op alle zonnepanelen, benodigde onderdelen en benodigde toebehoren is 0% BTW van toepassing vanaf 1 januari 2023. Denk hierbij aan de (micro)omvormer, onderconstructies en overige toebehoren. Het terugvragen van de BTW is dus niet meer nodig.

Wat is het financiële voordeel van zonnepanelen?

De besparing varieert per woning en gezin. Ook hangt het af van (toekomstige) energieprijzen. Maar om een beeld te schetsen volgen we het rekenvoorbeeld hiernaast.

Rekenvoorbeeld opbrengst 10 zonnepanelen

De panelen van evoyo hebben een piekvermogen van 395 wattpiek (WP). Bij 10 zonnepanelen kom je op een totaal vermogen van 3.950 Wp.

Maximaal vermogen berekenen

Dit piekvermogen moet van Wp omgerekend worden naar kilowattuur (kWh), want in Nederland behaal je niet het maximale vermogen. Door de formule Wp maal 0,86 toe te passen kom je uit op het te verwachten kWh. I ons geval is dat te verwachten opbrengst aan vermogen (3.950 x 0,86 =) 3.397kWh.

Gemiddelde opbrengst in euro’s

Als we uitgaan van een huidige kWh-prijs van €0,38* per kWh, dan is de opbrengst in euro’s €1.290 per jaar. De prijs van een set van 10 panelen ligt gemiddeld rond de €5.100,- (inclusief btw) waardoor jouw systeem al rond de 4 jaar is terugverdiend.

Past op bijna ieder dak

Voor het plaatsen van zonnepanelen heb je tenminste 10m² beschikbare oppervlakte op je dak nodig. Samen kijken wij naar de meest optimale hoek van de panelen, om het beste rendement voor jouw woning te behalen.

Je wekt ook veel energie op op bewolkte dagen: panelen gebruiken namelijk het licht van de zon en niet alleen de stralen.

Hoe ziet het installatieproces eruit?

1
Voorbereiding

We checken je woning op de mogelijkheden voor zonnepanelen, daarna gaan we aan de slag met een indicatieve offerte en een legplan. Hierna plannen we een afspraak in voor de installatie.

2
Uitvoering

De installatie van zonnepanelen is in de meeste gevallen in één dag geregeld. We werken alleen met zeer ervaren installateurs en je kunt erop rekenen dat het goed, veilig en schoon gebeurt.

3
Afronding

Als de installatie van jouw zonnepanelen is afgerond, begin je direct met besparen! Zowel in je portemonnee als voor het klimaat. Via de monitoring app kun je het functioneren van je zonnepanelen realtime volgen.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Flinke besparing op je energierekening
  • 0% BTW voor zonnepanelen en accessoires
  • Minder afhankelijk van fossiele brandstoffen
  • Waardeverhoging voor je woning

FacebookTwitterLinkedInWhatsApp