Santfort

Home
/
Projecten
/
Santfort

Santfort is een gebiedsontwikkeling in de duinen bij Zandvoort. Deze herontwikkeling bestaat uit appartementen, woonwerk-units en bedrijfsunits en -kavels. evoyo ontwierp, realiseerde en exploiteert de duurzame energiesystemen van de appartementen en woon-werkunits.

Eerste triplet bodembronsysteem

In beschermde waterwingebieden zijn de mogelijkheden voor bodembronnen beperkt. Toch wilden we 113 nieuwe woningen voorzien van duurzame warmte. Daarom hebben we samen met Schouten Techniek en VHGM een triple bodembronsysteem ontwikkeld.

Dit systeem bestaat uit één gat met drie bronnen op verschillende diepten. Hierdoor heeft elke bron een andere temperatuur. In de zomer gebruiken we de koudste en in de winter de warmste. En in de tussenseizoenen spreken we de middelste bron aan.

Voordelen

Het grote voordeel is dat er maar één gat hoeft te worden geboord. Daarnaast is de belasting per bron kleiner en zijn er minder zware pompen nodig vanwege de kleinere hoeveelheden water. En: zonder deze gespreide wateronttrekking en regeneratie waren bodembronnen in dit gebied sowieso onmogelijk.

Deel dit project op

Santfort

Locatie
Zandvoort
In samenwerking met
Pact3D
Oplevering
2023
Type
Nieuwbouw
Oplossingen
Triple bodembronsysteem
Zonnepanelen
Meer informatie over dit project?
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp