Tips voor het winterklaar maken van je warmtepomp

Home
/
Blog
/
Tips voor het winterklaar maken van je warmtepomp

Na een zachte herfst begint aankomend weekend toch echt de wintertijd en het zal niet lang meer duren voor de eerste koude dagen zich aandienen. Ondanks dat de installatie van de warmtepomp automatisch naar verwarmen overschakelt, delen we toch een paar tips over zaken waar je zelf nog op kunt letten. Altijd fijn om te weten dat jouw e-home winterklaar is.

1. Stel je ideale temperatuur in

Wat de een als een prettig binnenklimaat beschouwt, is voor een ander misschien te koud of te warm. Wij raden je aan niet telkens de temperatuur aan te passen, maar jouw ideale temperatuur in de app of op de warmtepomp in te stellen. Houd er rekening mee dat het 2 tot 3 dagen kan duren voordat in je woning de gewenste temperatuur is bereikt.

2. Check je vloerverwarming

Beschikt je woning over een naregelsysteem waarmee je het binnenklimaat per ruimte kunt aanpassen? Houd er dan rekening mee dat deze ruimtes niet warmer kunnen worden ingesteld dan de ruimte waar de binnensensor is geplaatst. Als een ruimte niet voldoende wordt verwarmd, kan dit aan de vloerverwarming liggen. Neem in dat geval contact op met de installateur van de vloerverwarming. Ligt het aan de warmtepomp of twijfel je en wil je graag advies, neem dan contact met ons op.

3. Controleer de waterdruk

Controleer vooral ook de waterdruk van je systeem. Die valt buiten de werking van de warmtepomp en wij kunnen deze niet op afstand monitoren. Wanneer de druk onder de 0,8 bar zakt, vragen wij je het verwarmingssysteem bij te vullen tot een druk van 2 bar. Dit wordt aangegeven met de zwarte wijzer op de drukmeter.

Heeft de warmtepomp in je woning een bodembron? Dan is er een tweede drukmeter, in de leiding met de zwarte isolatie. Deze druk mag ook niet onder de 0,8 bar zakken. Als dit wel gebeurt, vragen we je dit direct bij ons te melden door een mail te sturen naar klanten@evoyo.nl. Doordat er antivries in de bronleidingen zit mag alleen een gecertificeerde partij de bron bijvullen.

4. Op vakantie?

Ga je op (wintersport)vakantie? Zet je warmtepomp dan niet uit, maar stel de ruimtetemperatuur net iets lager in, bijvoorbeeld van 21 ° C naar 20 °C en in de slaapkamers naar 18 °C. Dit is de meest energiezuinige manier en bovendien is bij terugkomst je huis weer snel op jouw ideale temperatuur.

5. Wordt het straks echt koud?

De herfst was dan misschien wel een van de warmste ooit, dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het straks niet gaat sneeuwen. Mocht dat gebeuren en heb je een warmtepomp met buiten-unit, houd er dan rekening mee dat wanneer je de sneeuw op de buiten-unit laat liggen, het pomptoestel kan uitvallen. Probeer daarom altijd voorzichtig de sneeuw van de buiten-unit af te halen zodat de voor- en achterzijde weer sneeuwvrij zijn.

Wil je meer weten over het winterklaar maken van een warmtepomp? Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar op: 085 822 0300. Stuur je liever een mail? Dan kan dit naar klanten@evoyo.nl.

Deel dit artikel op
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp