De Dillen

Home
/
Projecten
/
De Dillen

Appartementencomplex “De Dillen” in Broek in Waterland omvat negenentwintig appartementen. De installatie kon de warmtevraag niet beantwoorden, hierdoor was het soms onbehagelijk in de appartementen. Warm tapwater werd bereid met individuele elektrische boilers: met een laag rendement en hoge verbruikskosten.

Het duurzame evoyo-concept

Basis in de gehele renovatie was het verkleinen van de energievraag. Muur en dakisolatie, gecombineerd met nieuwe kozijnen, verkleinden de energievraag. De (resterende) warmtevraag wordt maximaal duurzaam opgewekt, evenals de warm tapwater vraag. Alleen bij piekvraag schakelen de in de centrale technische ruimte geplaatste HR ketels bij.

Eigenaar WoonCompagnie heeft evoyo als gedelegeerd ontwikkelaar ingeschakeld. Gesloten bronnen onttrekken bodemwarmte voor verwarming van de appartementen. Zonnecollectoren maken met zonnewarmte warm tapwater. Warmte en warm tapwater bereiken de woningen via een nieuw distributienet. De appartementen krijgen meters voor warmte en warm water.

Bijzonder is, dat in dit project de duurzame installatie wordt gecombineerd met (nieuwe) radiatoren. De benodigde warmte komt uit aardwarmte en zonlicht.

Deel dit project op

De Dillen

Locatie
Broek in Waterland
In samenwerking met
Wooncompagnie
Oplevering
2012
Type
Bestaande bouw
Oplossingen
Gesloten bodembron
Zonnecollectoren
Meer informatie over dit project?
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp