De Lange Dreef

Home
/
Projecten
/
De Lange Dreef

Heuvelrug Wonen heeft in 2008 een SDE-aanvraag ingediend, voor een dak met ruim 2.300 m² zonnepanelen (PV-panelen) op het bestaande appartementencomplex De Lange Dreef. evoyo heeft een energiesysteem ontworpen en gefinancierd.

De opgave

Een subsidieaanvraag indienen voor zo’n ambitieus project is één, het project tot uitvoering brengen is twee. Hoe ontwerp je een PV-dak? Waaraan moet de installatie voldoen? Welke aanzicht krijgt het gebouw met de PV-installatie? Is een project van deze omvang technisch en financieel haalbaar?

Het duurzame evoyo-concept

evoyo heeft alle vragen in haar businessmodel gezet. Een uniek businessmodel, gebaseerd op technische en economische haalbaarheidsstudies, optimaal gebruik makend van alle stimuleringsregelingen van de verschillende overheden. Een speelveld, rekening houdend met vele aspecten.

evoyo ontzorgt

Het energiesysteem is ontworpen en gefinancierd door evoyo in een Energy Service Company (ESCo). Deze ESCo is verantwoordelijk voor het gehele traject van ontwerp, bouw, financiering tot en met de langjarige technische, administratieve en financiële exploitatie. evoyo is daarom al vanaf het eerste idee betrokken bij het ontwerp en bouw van de installatie. Tijdens de bouw is evoyo directievoerder over de aanleg van het systeem. Na oplevering van het complex verzorgt evoyo 30 jaar lang de levering van warmte, koude, warmtapwater en elektriciteit aan de bewoners. Om deze levering te garanderen is de installatie met zorg en aandacht ontworpen en is er gedacht aan de (duurzame) eisen van de toekomst.

Deel dit project op

De Lange Dreef

Locatie
Driebergen
In samenwerking met
Heuvelrug Wonen
Oplevering
2009
Type
Bestaande bouw
Oplossingen
Vacuümbuis zonnecollectoren
Collectieve zonnepanelen
Meer informatie over dit project?
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp