Nieuwsartikelen

Benieuwd naar hoe evoyo de energietransitie versnelt? Lees het hier!

Alle artikelen

Filter op

Deze drie kansen zien woningcorporaties over het hoofd in hun bouwopgave

Woningcorporaties staan voor een enorme bouwopgave: tot en met 2030 moeten ze 300.000 nieuwe woningen bouwen, waarvan 250.000 sociale huurwoningen en 50.000 woningen voor middeninkomens. Hoewel woningcorporaties staan te popelen om te bouwen, zijn er uitdagingen die de nieuwbouw vertragen. Waar komt dat door? En welke kansen zijn er om de realisatie van de bouwopgave te versnellen?

Lees verder
4 minuten

In deze gevallen is participatie straks verplicht voor ontwikkelaars

De Omgevingswet gaat op 1 januari 2024 in. Deze bindt een lappendeken van beleid en programma’s vanuit de gemeentelijke omgevingsvisie tot één juridische wet. Hieronder vallen bijvoorbeeld de invulling van functies op bepaalde locaties of meldingsplicht bij activiteiten. Participatie van de omgeving wordt als een belangrijke zaak gezien, en ontwikkelaars moeten daar – soms verplicht – meer werk van maken. Wat betekent dit precies?

Lees verder
4 minuten

In wat voor type woning past een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is geschikt voor veel woningen: ook voor woningen die (nog) niet volledig geïsoleerd zijn. Dat komt door de samenwerking met de cv-ketel, die bijspringt op heel koude dagen. Maar laten we inzoomen: voor welke type woning werkt een hybride warmtepomp zeker?

Lees verder
2 minuten

Welke warmtepompen zijn er?

Wil je graag je huis verduurzamen? Dan is een warmtepomp een goede keuze. Daarmee bespaar je tot wel 70% op je gasverbruik. Bovendien neemt de CO2-uitstoot met ongeveer 30% af. Lekker duurzaam dus. Maar welke keuze heb je? In deze blog lees je over de verschillende type warmtepompen.

Lees verder
3 minuten

Welke alternatieven zijn er voor gas?

Duurzame energie is hét groene alternatief voor fossiele energie. Onder duurzame energie verstaan we onder meer windenergie, energie opgewekt met zonnepanelen, aardwarmte uit diepe lagen van de aarde, noem maar op. Gelukkig kun je vanuit je eigen huis óók verduurzamen. Een hybride warmtepomp is een erg goed alternatief voor gas!

Lees verder
3 minuten

Waarom woningcorporaties aan de slag moeten vóór 2024

De energierekening van huishoudens gaat per 2024 opnieuw flink stijgen, schat Vereniging Eigen Huis (VEH). Het door de overheid ingestelde prijsplafond loopt eind 2023 af. Tegelijkertijd worden de energiebelastingen verhoogd. Gemiddeld zullen huishoudens 2500 euro meer gaan betalen voor hun energierekening. Dat is een aanzienlijk bedrag. Hoe kunnen woningcorporaties hun huurders beschermen?

Lees verder
3 minuten
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp