Nieuwsartikelen

Benieuwd naar hoe evoyo de energietransitie versnelt? Lees het hier!

Alle artikelen

Filter op

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Vanaf 2026 zijn hybride warmtepompen de standaard. Bij evoyo wachten we daar niet op. Om de energietransitie te versnellen installeren we nu al dagelijks hybride warmtepompen. Zo helpen we huiseigenaren om hun CO2-uitstoot terug te dringen én te besparen op hun energierekening. Maar hoe werkt een hybride warmtepomp eigenlijk?

Lees verder
3 minuten

Wat is een hybride warmtepomp?

Met een hybride warmtepomp kun je jouw huis goedkoper én duurzamer verwarmen. Je kunt zo tot wel 70% gas besparen! De pomp wordt gemakkelijk aangesloten op jouw cv-ketel, zonder gedoe. Bovendien kun je er subsidie voor krijgen. Klinkt fantastisch, maar hoe werkt het nu precies? Dat leggen we uit in onderstaand blog.

Lees verder
3 minuten

Einde aan salderen? Dit betekent het voor woningcorporaties

Minister voor Klimaat en Energie Jetten wil per 2025 het salderen voor zonnepanelen afbouwen. Het blijkt echter vooralsnog onduidelijk of het wetsvoorstel wel door de Tweede Kamer komt. Enkele partijen pleiten voor meer aandacht voor sociale huurwoningen en een concrete aanpak voor woningcorporaties. Onzekerheid speelt de boventoon. Wat is nu de status quo? En wat is een mogelijke oplossing?

Lees verder
4 minuten

Het prijsplafond en waarom verduurzaming alsnog belangrijk is

Het door het kabinet ingevoerde prijsplafond voor energie, geldig van 1 januari 2023 tot 1 januari 2024, lijkt een gunstige oplossing voor de consument. Het is echter niet veel meer dan een kleine en kortstondige pleister op de wond. Bovendien wekt de maatregel het idee dat verduurzamen van je woning niet langer financieel voordelig is. Onderstaand artikel legt het prijsplafond uit en laat zien waarom verduurzamen alsnog de beste keuze is op de lange én korte termijn.

Lees verder
4 minuten

Onze warmtetarieven voor 2023 zijn bekend

Op 1 januari 2023 gaan de warmtetarieven omhoog. Dit komt door de grote stijging van gas- en stroomprijzen op de markt. In dit bericht leggen we uit hoe dat zit en wat dit betekent voor klanten van evoyo.

Lees verder
2 minuten

evoyo haalt 125 miljoen euro op om de energietransitie te versnellen

Een consortium van investeerders, bestaande uit Rabo Investments, Rinkelberg Capital en Meewind heeft 40 miljoen euro nieuw eigen vermogen verstrekt aan evoyo. Daarnaast hebben Triodos, ASR, Meewind en Rabobank 85 miljoen euro aan projectfinanciering beschikbaar gesteld. De nieuwe investeringsronde van 125 miljoen euro stelt ons in staat om een belangrijke bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie zowel in Nederland als in Duitsland.

Lees verder
4 minuten
FacebookTwitterLinkedInWhatsApp